Tłocznia Owoców Pawłowski, świeże soki owocowe i owocowo-warzywne
  • Tłocznia Owoców Pawłowski
  • Tłocznia Owoców Pawłowski
  • Tłocznia Owoców Pawłowski
  • Tłocznia Owoców Pawłowski
  • Tłocznia Owoców Pawłowski

Soki Pawłowski

Nasza oferta:


  • Łososiński sok jabłkowy - Tradycyjny Produkt z Małopolski

    Sok jabłkowy

     

    Skład:
    Jabłko – 100%

     
     
     
    Tradycyjny Produkt z Małopolski

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-marchwiowy

    Sok jabłkowo-marchwiowy

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Marchew – 30%

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-buraczany

    Sok jabłkowo-buraczany

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Burak – 30%

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-buraczano-marchwiowy

    Sok jabłkowo-marchwiowo-buraczany

     

    Skład:
    Jabłko – 40%
    Burak – 30%
    Marchew – 30%

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-gruszkowy

    Sok jabłkowo-gruszkowy*

     

    Skład:
    Jabłko – 50%
    Gruszka – 50%

    * Produkowany sezonowo

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-porzeczkowy

    Sok jabłkowo-porzeczkowy*

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Porzeczka – 30%

    * Produkowany sezonowo

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-aroniowy

    Sok jabłkowo-aroniowy*

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Aronia – 30%

    * Produkowany sezonowo

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-selerowy

    Sok jabłkowo-selerowy

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Seler – 30%

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-wisniowy

    Sok jabłkowo-wiśniowy

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Wiśnia – 30%

  • tlocznia-pawlowski-sok-jablkowo-pietruszkowy

    Sok jabłkowo-pietruszkowy

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Pietruszka – 30%

  • Pokrzywa w soku jabłkowym

    Pokrzywa w soku jabłkowym*

     

    Skład:
    Pokrzywa
    Jabłko – 100%

    * Produkowany okolicznościowo

  • Mięta w soku jabłkowym

    Mięta w soku jabłkowym*

     

    Skład:
    Mięta
    Jabłko – 100%

    * Produkowany okolicznościowo

  • Rabarbar w soku jabłkowym

    Rabarbar w soku jabłkowym*

     

    Skład:
    Rabarbar
    Jabłko – 100%

    * Produkowany okolicznościowo

  • Sok jabłkowo-brzoskwiniowy

    Sok jabłkowo-brzoskwiniowy

     

    Skład:
    Jabłko – 70%
    Brzoskwinia – 30%

  • Sok wiśniowy

    Sok wiśniowy

     

    Skład:
    Wiśnia – 100%

  • Sok porzeczkowy

    Sok porzeczkowy

     

    Skład:
    Porzeczka – 100%

  • aronia

    Sok aroniowy

     

    Skład:
    Aronia – 100%

  • burak

    Sok buraczany

     

    Skład:
    Burak – 100%

  • Tłocznia Owoców Pawłowski

    Nasze soki także w butelkach

    Wszystkie smaki soków Tłoczni Owoców Pawłowski dostępne są również w szklanych butelkach o pojemnościach
    0,33 l oraz 0,75 l.

    Dostępne smaki:
    – jabłkowy
    – jabłkowo-marchwiowy
    – jabłkowo-gruszkowy
    – jabłkowo-wiśniowy
    – jabłkowo-aroniowy
    – jabłkowo-porzeczkowy
    – jabłkowo-selerowy
    – jabłkowo-pietruszkowy
    – jabłkowo-buraczany
    – jabłkowo-marchwiowo-buraczany
    – aroniowy
    – marchwiowy
    – buraczany

  • piciu

    Piciu!

    Nowe, poręczne opakowania Soków z Tłoczni Pawłowski, w sam raz dla najmłodszych smakoszy!

    W ulubionych przez dzieci smakach:
    – jabłkowym
    – jabłkowo-marchwiowym
    – jabłkowo-gruszkowym

Soki Pawłowski


Wszystkie soki przechowywane są w chłodnym pomieszczeniu w temperaturze zgodnej z normami SANEPIDU. Normy te określają również okresy przydatności produktów do spożycia. I tak soki mogą być przechowywane przez okres 3 miesięcy, a po otwarciu przez 14 dni.

Nie wszystkie były produkowane od początku. Pierwszym sokiem, który wytworzyliśmy, i który stał się później dla naszej produkcji sokiem bazowym był sok w 100% z jabłek. Następnie powstał sok jabłkowo-marchwiowy, a jeszcze później jabłkowo-buraczany. Na życzenie klientów podjęliśmy się produkcji soku jabłko-marchwiowo-buraczanego.

W naszej wytwórni powstają również soki sezonowe. Należą do nich produkowane od początku lata sok jabłkowo-porzeczkowy, od późnego lata sok jabłkowo-aroniowy i jabłkowo-gruszkowy oraz sok jabłkowo-brzoskiwniowy.


Witaminy


Dokładnej wartości odżywczej naszych soków nie da się określić ponieważ ona zależy od kilku czynników. Głównie od odmiany owoców czy warzyw oraz pogody, w tym ilości opadów, a także czasu nasłonecznienia itd.

Natomiast wszystkie nasze kompozycje soków dzięki naszym znakomitym jabłkom zawierają takie witaminy i minerały jak: wit. C, E, błonnik, krzem, pektynę, kwas foliowy, potas, wapń oraz kwercetynę wspomagającą leczenie alergii. Jabłka oczyszczają organizm z toksyn zawartych w wysoko przetworzonej żywności i pomagają w trawieniu. Kwasy organiczne w nich zawarte działają odkwaszająco na organizm, co jest szczególnie ważne, gdy spożywa się dużo mięsa, tłuszczu, jaj i chleba.

Błonnik, który w nich występuje wpływa korzystnie na perystaltykę jelit i obniża poziom cholesterolu we krwi, podobne działanie mają pektyny, które wiążą w układzie pokarmowym szkodliwe związki. Cukry i składniki mineralne występują w jabłkach, w formach łatwo przyswajalnych przez organizm.